Om meg

Om meg

Jeg har i flere år jobbet med barn som barne- og ungdomsarbeider, og gjennom tidene har jeg hatt flere kneoperasjoner. Gjennom denne erfaringen lærte jeg  mye om anatomi, og om kroppens funksjon og smerte. Da jeg hadde timer med fysioterapeuter spurte jeg dem ut med spørsmål.

Jeg ville vite alt.

Ettersom tiden gikk og min store interesse for anatomi og smerte økte, valgte jeg å studere bachelor i akupunktur ved Høyskolen Kristiania i Oslo. Utdannelsen innebærer blant annet læren om tradisjonell kinesisk medisin, koppingmassasje og triggerpunktbehandling.

Triggerpunktbehandling

Under utdannelsen fikk jeg et brennende hjerte spesielt for den vestlige delen av utdannelsen som er triggerpunktbehandling. Effekten av denne behandlingen fascinerer meg, og det å hjelpe pasienter med smertelindring er den mest givende jobben en kan ha. 

Muskel- og skjelettlidelser

Jeg ønsker å bidra til en bedre og mindre smertefull hverdag for pasienten. Da jeg skrev bacheloroppgave fordypet jeg meg i skulderproblematikk. Skulderleddet er et av de mest komplekse leddene vi har i kroppen og gjør det derfor ekstra spennende å jobbe med. 

Forståelse og trygghet

Det er viktig for meg at pasienten føler seg sett og hørt, og ikke minst får en forståelse av hva som kan forventes under og etter en behandling.

Etter å ha jobbet med barn i mange år er det spesielt én erfaring jeg tar med meg i behandlingene mine, og det er at forklaring skaper trygghetJeg tror at hvis pasienten blir forberedt på hva som kommer til å skje under en behandling, vil dette være med på å skape trygghet hos pasienten.

 Jeg liker å forklare for å skape den tryggheten som skal til for at pasienten skal få best mulig opplevelse. Spesielt i starten hvis behandlingen er ukjent for pasienten. 

Jeg er også så heldig at jeg deler klinikk-lokaler med tidligere medstudent Hanna Johansen som er akupunktør i Sentrum Akupunktur. Hanna er også utdannet sykepleier. Det er en sann glede å dele klinikk-lokaler med en så faglig dyktig og engasjert akupunktør.

Jeg er medlem i Akupunkturforeningen som har strenge kriterier for kvalitet og sikkerhet.

Velkommen.

Vennlig hilsen,

Lisa Torp
Akupunktør